Sampai Gugur Bintang Di Langit, Islam Tetap Dijunjung Tinggi

Salam Pembuka Kata

Followers

Visitor Counter

Sunday, April 10, 2011

1 Malaysia-Tuan Guru Nik Aziz Pun Ok...

Assalamualaikum,

Aku agak terkejut apabila melihat gambar Tuan Guru Nik Aziz (TGNA) mengenakan baju berlambangkan simbol 1 Malaysia (aku yakin gambar ini tidak dipalsukan). terfikir sejenak mengenai rakan dan kenalan yang Pro PR sangat bencikan symbol 1Malaysia ini malah dicemuh dengan APCO dan sebagainya. Kalau ada baju,topi atau banner 1Malaysia, maunya disumpah seranah.

TGNA dipimpin oleh Datuk Najib

1 Malaysia bersama TGNA

Projek pembangunan bersama

yang peliknya TGNA ok sahaja, malah tangannya jugak menunjukkan isyarat 1 Malaysia (tak tau la kalau gambar candid). Tak mungkin TGNA tidak nampak dengan jelas symbol tersebut, atau tiada pengiringnya memberi tahu ada lambang 1Malaysia di baju beliau.

Agaknya penyokong2nya sahaja yang berlebih-lebih, tetapi bukan pemimpin seperti TGNA.
malah pada PRK kerdau dahulu, ADUN PAS Kuala Semantan memakai baju batik 1Malaysia menyebabkan PAS berada dalam tertekan pada PRK tersebut.

Semoga kita umat islam dapat bersatu, kerana dengan bersatulah kita mampu menuju kejayaan, bersama kita menuju kearah itu, insyallah.

Psst:"Alangkah baiknya kalau aku turut serta bersama-sama mereka, supaya aku juga beroleh kemenangan yang amat besar?" (An-Nisaa' 4:73)

SPRM Gempur Sampai HancurAssalamualaikum,

Dalam seminggu dua ini kita banyak mendengar banyak pendakwaan rasuah oleh Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM). Diharap usaha murni SPRM akan berterusan bagi menangani permasalahan rasuah dinegara kita agar tidak menjadi duri dalam daging seluruh rakyat Malaysia.

Usaha murni SPRM sepatutnya disokong oleh setiap rakyat Malaysia, tidak mengira Bangsa, Agama dan fahaman politik kerana rasuah adalah musuh semua. Janganlah kaitkan masalah Teoh Beng Hock dan Ahmad Sarbani Mohamed sebagai alasan untuk menghentikan usaha memerangi gejala rasuah. Jangan pula ada yang cuba ambil kesempatan untuk meraih populariti Politik. Kes tersebut biarlah dalam siasatan Polis.

Kepada pihak SPRM, teruskan usaha murni anda, Hapuskan rasuah disetiap sektor tidak kira dalam kerajaan atau swata. Kepada mereka yang tidak melakukan apa-apa kesalahan, tidak perlulah rasa takut. tetapi kepada mereka yang sudah terlanjur, hentikanlah amalan kotor dan jijik ini.

Psst: Rasuah berlaku dikalangan orang Miskin dan Kaya..Tapi Kalau sebab nak nak kaya, jangan jadi Kuli ok...