Sampai Gugur Bintang Di Langit, Islam Tetap Dijunjung Tinggi

Salam Pembuka Kata

Followers

Visitor Counter

Monday, March 8, 2010

Hari Lahir aku yang ke 26

Assalamualaikum

Harini 8 March 2010 genap sudah umurku yang ke 26 tahun..
alhamdulillah..perjalan hidup ini masih mampu aku tempuhi..
takde sambutan, nyayian harijadi atau kek..
& seumur hidup selama 26 tahun ini..harijadi hanya angka sahaja..
cuma malam ini hanya upacara makan2 di restotan saba (Arab) di Cyberjaya..
Alhamdulillah...kira ok la tuh..

kalau dulu tak sedar pun harijadi..tiba ader orang sms wish hepy bday..
baru la teringat hari jadi aku rupanya..
memang dari kecil lagi Arwah Emak & Abah tak pernah celebrate hari jadi,
cuma hari jadi kakak & anak sedara sahaja buat doa selamat

Semoga Allah merahmati kita semua insyallah

Sambutan 10 tahun Semetrik

Assalamualaikum dan salam sejahtera

Pada 27 & 28 hb febuari berlangsungnya sambutan 10 tahun semetrik di Sek. Men Teknik Gerik..satu lagi memori tercipta dimana Sambutan Ulang Tahun Sedekad Sekolah Menengah Teknik Gerik telah dirasmikan oleh Y.B Dato Hasbullah Osman,Adun Temengor merangkap setiausaha politik Timbalan Perdana Menteri.Acara gilang gemilang itu diadakan di Dewan Besar SEMETRIK dan dimeriahkan oleh guru-guru dan bekas guru dan pengetua serta staf sekolah.Kehadiran bekas pelajar rata-rata daribatch 1,3 dan 6 turut menceriakan majlis tersebut.

Dengan sambutan ini sedikit sebanyak dapat mengimbau kembali kenangan masa lalu dimana aku pernah menuntut ilmu disini..sukar dibanyangkan masa berlalu begitu cepat..rakan2 yang lansung tidak pernah bertemu selepas tamatnya SPM dahulu seperti Acong, Zahid hamidi, wak & ecot..terima kasih kepada saudara Hisyam Jusoh yang telah berusaha keras dalam menjayakan program ini..memang ade talent nak jadi YB.


bersama alumni yang hadir

acara sampingan


Hafiz Ahmad, Acong, Zahid Hamidi & Aku


Bersama Cikgu BM dahulu Pn Kamasuriati


Diharap acara sebegini akan terus di lakukan..kalau boleh kita buat di KL atau di IPOH..budak2 alumni banyak yang bekerja di ibu kota, yang dah ade anak & suami..senang sikit kita nak arrange....

Majlis Pekahwinan Adib & Ija di Teluk Intan

Assalmualaikum dan salam sejahtera..

Pada 27 Febuari 2010 majlis perkahwinan Adib & pasangan Ija berlansung Di teluk intan..kedua-kedua pasangan ini adalah rakan di UTM skudai..akhirnya mereka diijabkabulkan juga..alhamdulillah.Adib yang merupakan rakan baik di UTM dahulu merupakan pelajar terbaik Dalam course SEL (Sarjana Muda Kejuruteraan Elektrik (Elektronik)) dan satu2nya anak melayu yang mendapat 1st class degree dalam course kami..dia juga banyak membantu dalam setiap kali melakukan study group, PSM & kerja berkumpulan..atas dasar itulah aku sanggup turun majlis beliau..terima kasih adib kerana banyak membantu aku selama kita menuntut dimenara gading..beliau sekarang dalam proses menghabiskan Master & insyallah lepas ini ke peringkat PHD..ija juga sama dalam menyiapkan master beliau..

dalam majlis tersebut juga aku dapat berjumpa rakan2 lain seperti Amin & intan, Hakim, Kerk, khalil, ain (pisang) & Rakan2 SEL yang lain..


Diharap Rumahtangga Adib dan Ija terus berada dalam keredhaan Allah dan mendapat zuriat yang soleh dan solehah..selamat pengantin Baru....