Sampai Gugur Bintang Di Langit, Islam Tetap Dijunjung Tinggi

Salam Pembuka Kata

Followers

Visitor Counter

Saturday, June 11, 2011

3 Line@PEKIDA-Mau Saman Pengarah KL Gangster

Assalamualaikum,

Terlebih dahulu aku ingin nyatakan disini aku bukan lah anggota double seven@77 yang merupakan serpihan PEKIDA Malaysia. Banyak penafsiran kumpulan-kumpulan ini serta penafian yang dilakukan, namun yang pasti mereka adalah dari akar yang sama.


Aku malas nak cerita bab-bab PEKIDA nih..Kampung aku boleh dikatakan Kubu kuat PEKIDA..dah paham sangat la..
Aku nak cerita bab PEKIDA mau saman pengarah KL Gangster, Syamsul Yusof kerana dianggap telah mencemarkan imej bangsa Melayu dengan menggunakan kata kunci rahsia pertubuhan itu. Bukan itu sahaja, pengarah Kongsi, Farid Kamil juga akan di saman oleh PEKIDA. Ini adalah kerana penggunaan kata kunci rahsia mereka sejak sekian lama iaitu, Ayahanda, Abang Long, dan Kawasan.

Gelaran-gelaran yang diberikan seluruh Malaysia dah tau, malah boleh buat main-main lagi. Matlamat Pekida memang baik, tapi hasil dari pemerhatian aku ramai yang tak baik dari baik. Matlamat sesetengah ahli PEKIDA sekarang yang sudah jauh terpesong, bukan untuk membela tetapi lebih kepada berbangga kononnya dia lah hebat, kaki pukul, samseng kampung.


Mereka juga kurang dalam menonjolkan diri jika isu yang menyentuh Bangsa Melayu dan Islam dibangkitkan..sepatutnya mereka lah kumpulan pertama bangun membela hak-hak melayu. Agaknya sebab itu lah Ibrahim Ali tubuhkan Perkasa.

Agaknya PEKIDA nak saman sebab apa? adakah sudah termaktub penggunaan perkataan kata kunci ini ekslusif kepada ahli PEKIDA sahaja? Rasanya tak perlu buang duit kot.

Psst: MANIA '77' tiada kaitan mana-mana kumpulan