Sampai Gugur Bintang Di Langit, Islam Tetap Dijunjung Tinggi

Salam Pembuka Kata

Followers

Visitor Counter

Tuesday, March 1, 2011

YOB4EVER: PERAK VS HARIMAU MUDA A


Assalamulaikum,

sempena live malamni Perak bertemu Harimau Muda, sajer la aku nak posting sikit, support sukan negara la katakan. Lama jugak aku tak ke stadium menyaksikan pertemuan Perak dengan team lain. Paling last aku tengok live kat stadium waktu final 2007 di Stadium Bukit Jalil, waktu tu Perak kalah dengan Kedah.

Alhamdulillah Perak Kembali stabil setelah sekian lama tidak menyerlah. Tetapi Perak satu-satunya pasukan yang tidak pernah miss Piala Malaysia & Sentiasa berada di kedudukan liga Utama. Kedah, Selangor semua pernah masuk Div ke 2 ok..hehehe..

Kedudukan terkini MSL

Kelab Penyokong perak juga merupakan antara Kelab penyokong terbaik dalam semua kelab penyokong di Liga Super Malaysia.

Baju ni aku buat pegi gym dah...

last aku masuk stadium tengok Perak main

Lagu semangat Untuk Yob.


Ipoh Mali..Slogan wajib dalam setiap game Perak..


Psst: Kejor Yob Kejor, Score Yob Score...
Udoh lame tak ke stadium Yob. Kite tengok kat Rumoh je le malam ni. Kiter Bakor..Kiter Bakor..

Blogger Melayurayadaily telah kembali ke Rahmatullah.Belum lama rasanya kita kehilangan blogger Yang Gambi, kini seorang lagi pahlawan siber kita telah kembali ke rahmatullah.ia adalah kehilangan yang cukup besar buat Pahang bukan sahaja wakil rakyatnya malah 2 orang pejuang sibernya sekali. Apapun, Allah Maha Berkuasa dalam segala sesuatu yang hidup di bumiNya.

Bersamalah kita sedekahkan Al-fatihah buat Dato Azizan yang telah menghembuskan nafasnya terakhir setelah tidak sedarkan diri dan berada dalam keadaan koma semenjak pagi 26hb Februari iaitu hari Penamaan Calon PRK DUN Kerdau.

Mudah-mudahan Allah menempatkan roh beliau di kalangan orang-orang yang beriman dan kalangan orang yang bertakwa kepadaNya. Amin.Psst: Dato Azizan adalah antara follower terawal aku,Perginya Dato Azizan pastinya amat dirasai oleh Ahli BPN seluruh Negara. Beliau merupakan blogger yang cukup beretika dalam setiap penulisannya. Alfatihah....

Pemakaian cincin mengikut Islam

"Nasihat Nabi Muhammad S.A.W kepada Saidina Ali sesudah Saidina Ali berkahwin dengan Siti Fatimah iaitu anakanda kesayangan Nabi Muhammad S.A.W berpesan kepada Saidina Ali iaitu kalau memakai cincin, pakailah di jari

1] jari manis
2] jari kelingking (anak jari)

dan jangan memakai pada jari

1] jari tengah
2] jari telunjuk

Nabi Muhammad SAW melarang kerana memakai cincin pada jari telunjuk dan jari tengah adalah meniru cara berhias kaum yang dilaknat oleh Allah iaitu kaum yang derhaka dizaman Nabi Lut a.s.

Perhatian : Cara memakai cincin adalah termasuk lelaki ataupun perempuan. Muslimin dan Muslimat, sila nasihatkan kawan-kawan dan juga saudara-mara ataupun anak-anak tentang kaedah yang betul untuk berhias di dalam syariat Islam, kalau tidak sia-sia saja kita mendapat kecelakaan dari Allah dan kalau kita memakai cincin dengan niat mengikut sunnah Nabi S.A.W maka dapatlah kita akan pahala.


http://milkyway25.wordpress.com/

Gambar ni di ambil tahun 2005, cincin kat tangan tu aku masih pakai sampai sekarang

Psst: Tak pernah pulak aku terpikir nak pakai cincin dijari selain dari jari manis.Cincin yang aku pakai ni pada tahun 2003. so dah 8 tahun kat tangan aku...Kedai yang aku beli dulu pun dah takde..