Sampai Gugur Bintang Di Langit, Islam Tetap Dijunjung Tinggi

Salam Pembuka Kata

Followers

Visitor Counter

Wednesday, April 7, 2010

Pulau Perhentian...memang enjoy habis

Hari jumaat malam aku gerak ke hentian putra..ambik bas ke kuala besut..bas jam 9.30mlm..biasa la janji melayu..jam 10 lebih jugak sampainya..semua yang join 7 orang je..4 laki 3 pompuan..aku pun tak kenal yang lain tuh..aku kenal si fahmi sorang je..yang lain tu semua budak2 public bank maluri..


On the way ke jeti


sampai ke Pulau Perhentian Kecil



Diatas Bot


Permandangan diatas Restoren Cayaku 'Mohsin'

Sampai kuala besut around 5.30 pg..sempat solat subuh kat masjid..naik bot jam 7.30 pagi ke Pulau Perhentian..mmg best naik bot nih..asyik bergoyang je..hua3..perjalanan ke pulau perhentian kecil ni ambik masa 30minit je..

Tido tak ingat


Berlatar belakangkan chalet mohsin

Bergambar



Bergambar lagi

Sampai chalet mohsin around 8pg..mmg kira awal la..ikut schedule check in 12.00pm..apa lagi lepak2 dulu kat Cayaku restoran..mmg tak sabar betul nak terjun dalam laut yang membiru tuh..mmg tak sempat2 budak2 laki tumpang letak beg kat bilik pompuan terus terjun laut..aku rasa ade 3 jam berendam & berjemur kat pantai tuh..habis mandi kami pun turun makan..habis je makan kami telah melakukan sesuatu yang tidak pernah org buat..tido kat restoran..maklumla siang hari takde elektrik..diorg pakai genset waktu malam je..bukan kami je tido kat situ..dengan minah2 mat saleh dengan korea pun ada..ha3..

Lepas bangun kami pun berjalan2 la sepanjang pantai..memang best beb..biasala akuni jarang turun pantai & pulau nih..jiwa kental..tapi hati ada taman..malam kami berjalan2 lagi sepanjang pantai..lepak2 makan kat restoren Cayaku..memang best abang mohsin satu kod nih..sambil2 tu layan EPL ManU vs Chelsea..lepas tu lepak tepi pantai..fuh..


Bersama Din (Penyu) dengan Fahmi (Shut up 2x)


Aku Sedang Snoorkeling


Tunggu makan BBQ


At Restoren Cayaku

Pagi ahad semua ready nak ke snoorkeling..ni pun benda 1st time aku jugak nih..dari jam 10 pagi sampai 4.30 snoorkeling..tapi puas hati la..ha3..sampai kaki aku calar balar kena batu karang..malam kitaorang makan bbq kat tepi pantai..lepastu layan movie kat restoren siap abang satu kod belanja minum lagi..habis jugak 2 movie layan..memang feel..




Aku dah nak balik


Bersama abang Mohsin Satu kod


Borong Satu kedai

Hari isnin jam 12 kami gerak dari pulau ke kuala besut..ikut plan naik jam 4 petang..tapi masing nak shoping kat jeti..that y gerak awal..borong habis semua bahan..dari baju, cenderamata & segala keropok yang ada..jam 9 malam kami gerak balik KL..

Secara keseluruhannya percutian ni memang best..tambah2 dengan geng2 bujang & geng bujang 3. Pegi plak tempat mat2 saleh..mmg tak sesuai la bawak family hu3..mana pulak aku nak pi lepasni. Malas nak masuk opis la plak..aku dah nampak banyak benda tak best kat office arh..
layan kan je....

5 comments:

MRS. K said...

uit... aku dah booked tiket ke ganu ujung taon ni.. ingat nak sambut new year kat perhentian.. any suggestion about the chalet/hotel?

hafiz said...

actually yang aku pegi ni macam geng2 bujang punya place la..but hang boleh pilih..banyak chalet & lagoon..ko tgok kat website..its better gi pakage..coz kat sane caj2 lain mahal kalau tak guna pakage..

pu3_hidayah said...

borong kopok lekor ka.... meh sini sket.....

E K A said...

syoknya.cantik air dia

hafiz said...

Memang syok..
akuni jarang bercuti kat pulau..
best la pulak..
asyik keje je selalu