Sampai Gugur Bintang Di Langit, Islam Tetap Dijunjung Tinggi

Salam Pembuka Kata

Followers

Visitor Counter

Saturday, December 25, 2010

Indonesia pakai 2 orang pemain import untuk AFF
Cristian Gonzales kelahiran Uruguay dan Irfan Bachdim kelahiran Belanda. mereka berdua ini telah diberi kerakyatan indonesia oleh kerajaan republik itu..kemanakah pemain negara indonesia yang lain..mereka mempunyai rakyak yang ramai namun tidak ada kah pemain bola rakyat mereka sendiri ??

ini menujukkan permainan bola sepak dinegera mereka tidak sehebat malaysia yang rata-rata dibarisi pemain tempatan dan hanya pemain muda..ini terbukti dengan kemenangan skuad malaysia di sukan sea di Laos tempoh hari..

jadi skuad malaysia kini adalah pasukan terbaik di rantau ini..dan malaysia juga berjaya ke peringkat suku akhir di sukan asia...sangat2 memberangsangkan..

Permain malaysia rata rata berumur 23 tahun dan paling muda 19 tahun..manakala indonesia rata2nya berumur lebih 25 tahun yang paling tua Gonzalez 35 tahun. Malah bambang pamungkas masih lagi ditagih kehebatannya.

Esok aku akan turun ke Bukit Jalil bersama sedara2 aku..lama juga tak masuk bukit jalil, paling last masa final Perak Kedah 2007. jom semua turun..kalah menang janji enjoy

1 comment:

Malaysia Post said...

salam perkenalan.....sy telah pun link kan blog anda di blog sy...sy harap anda dapat lin kan blog sy di blog anda...sama2 lah ki berjuang..

http://malaydelima.blogspot.com