Sampai Gugur Bintang Di Langit, Islam Tetap Dijunjung Tinggi

Salam Pembuka Kata

Followers

Visitor Counter

Friday, January 14, 2011

Perodua kekal kereta terlaris di Malaysia


Perodua mengekalkan kedudukannya untuk tahun kelima berturut-turut di kalangan syarikat kereta di Malaysia apabila meningkat 13 peratus dan rekod jualan 188,600 unit tahun lalu dengan model MyVi muncul sebagai model jualan terlaris.
Perodua Myvi

Pengarah Urusan Perodua, Datuk Aminar Rashid Salleh, berkata dalam proses itu, ia menguasai 31.2 peratus kepentingan pasaran kereta negara.

"Jualan tahun lepas didorong oleh permintaan menggalakkan untuk kereta kompak mampu milik berbanding 166,700 unit yang dijual pada 2009," katanya.

Beliau berkata, jualan rekod syarikat sebelumnya iaitu 176,400 unit dan penguasaan pasaran 30.5 peratus telah dicapai pada 2008.
Perodua Viva

"Kami memecahkan dua rekod pada 2010 -- pertama dengan jualan tahunan tertinggi pernah dicatatkan dan Disember lalu, Perodua mencapai pendaftaran jualan bulanan tertinggi sebanyak 19,400 unit, mengatasi rekod sebelum ini 18,500 pada Mac 2010," kata beliau dalam satu kenyataan.
Alza

Beliau berkata, MyVi muncul sebagai model paling laris di Malaysia tahun lalu dengan 77,700 unit dijual, Alza kenderaan pelbagai guna paling laris dengan jualan 42,000 unit sementara Viva mencatatkan jualan 69,000 unit.

"Buku tempahan kami kekal menggalakkan dan kami yakin dapat mengekalkan momentum itu tahun ini," katanya.

-Bernama

Psst: Sebagai salah seorang penyumbang Perodua..aku juga rasa kualiti mereka masih yang terbaik. Jika Perodua dapat menghasilkan kereta Sedan seperti Proton, apa agaknya akan jadi kepada Proton. Disarankan Seluruh Syarikat pembuat kereta terutama bagi Proton dan Perodua, hasilkanlah kereta-kereta yang lebih berkualiti dan bermutu bagi keselesaan Rakyat malaysia. jangan la main cincai je..Mahal tu harga kereta kat Malaysia....

Mania 77

Kete Aku...

No comments: