Sampai Gugur Bintang Di Langit, Islam Tetap Dijunjung Tinggi

Salam Pembuka Kata

Followers

Visitor Counter

Monday, April 18, 2011

BN Menang..Perak Kalah...


Assalamualaikum,

Keputusan PRN Sarawak pada 16 April lalu telah diketahui umum. Kemenangan secara tidak rasmi Barisan Nasional (BN) aku ketahui seawal jam 6 petang dalam blog dan portal. waktu tu dah lepas pun majoriti 2/3. Nampaknya Tsunami politik tak menjadi di Sarawak. Malah kemengan DAP dan PKR hanya menguasai kawasan bandar, senang cerita kemenangan orang-orang Cina dan kalah pun orang cina. Dikawasan Bumiputra, BN masih mengusai dengan majoriti yang besar. Aku rasa kemengan BN ini adalah faktor Najib. aku juga rasa orang cina tak benci BN atau Najib, tapi Sebab Ketua Menterinya. Masing-masing ada jawapan..so pikir la sendiri.



Setelah aku tahu keputusan PRN Sarawak, aku pun terus decide nak pegi stadium Shah Alam menyaksikan Perak Vs Selangor. memang dah lama aku nak tengok Perak jadi away, dulu tengok jadi tuan rumah or final jer.

macam kat Stadium Perak beratur

Jumlah Penyokong selangor lebih kurang Perak, tapi kelab penyokong Perak Lebih bersemangat

Walaupun Kalah, Penyokong Perak pulang dengan tertib, sambil melaungkan..kita jumpa di Ipoh...hehehe

Tapi sampai2 stadium aku rasa macam kat stadium ipoh jer..hahaha. boleh pulak jadi tempat reunion, mana taknya jumpa semua la kat stadium dari budak sekolah, budak matrik, budak UTM, sampai budak2 kampung.antara yang aku jumpa macam sharani, 2,3 orang lagi la (budak kampung), ayu (Teknik), Faiz (KMPP & UTM). lama tak jumpa diorg ni. dah lama aku tak nyanyi ramai2 lagu ipoh mali..hahaha..tapi malam tu memang takde rezeki, kalah 1-0. tapi aku tetap puas hati.

video
Sewaktu Menyanyikan lagu Ipoh Mali..meriah beb..

Aku dapat rasakan penyokong-penyokong perak semakin matang. malah kumpulan penyokong yang datang menyanyikan lagu-lagu semangat dah mematahkan kelab penyokong Selangor yang dilihat terlalu terpencil dan tidak disertai penyokong mereka. walaupun selepas habis permainan, disini aku dapat lihat penyokong perak memberikan tepukan kepada pemain Perak, kalau dulu mesti kene kutuk, paling koman kena BOoo...apa pun, Score Yob Score...

Psst: Tahniah BN dapat mengekalakan kuasa diSarawak, Tunaikan janji anda. Kepada Pasukan Perak. Teruskan tentangan dalam Liga Super, Yob4ever...

2 comments:

pacat said...

hampa bro!! apapon perak tetap gua punya team.. viva perak!!!

hafiz said...

Takpa..Takde Rezeki namanya...