Sampai Gugur Bintang Di Langit, Islam Tetap Dijunjung Tinggi

Salam Pembuka Kata

Followers

Visitor Counter

Saturday, July 9, 2011

Bersih 2.0 - Malaysia Akan Jadi Perhatian Dunia? Suker la korang.....

Assalamualaikum,

Bab yang paling aku suka adalah Malaysia menjadi perhatian Dunia kerana Keamanan, kesejahteraan dan kedamaian yang tidak ada dinegara negara negara lain seperti negara jiran kita. Bukan saja itu, malah Malaysia sering dijadikan contoh dan rujukan kerana dapat menguruskan negara dengan baik walaupun hidup dalam kepelbagaian. korang nak terima statement aku ke tidak terpulang lah..itu la yang selalu aku tengok news negara luar mengenai Malaysia.

Akan Tetapi Bersih 2.0 pasti akan menjadikan Pandangan tersebut berubah sama sekali, Media antara bangsa sudahpun mengeluarkan cerita yang kurang enak apa yang berlaku di Malaysia. Aku pasti Penyokong Kuning sungguh berpuas hati kan, sebab perhatian inilah yang korang harapkan.

Diantara news antarabangsa yang sempat aku tengok, yang news lain aku rasa banyak kot, tapi aku bagi popular cukup lah.

The Jakarta Post

BBC News

AP News

The Wall Street Journal

Al Jazeera News

Jika Berlaku sebarang masalah 9 July ini, Pastinya berita Malaysia akan menjadi lebih hangat. Sekali gus akan memalukan negara ini. Inilah perkara biasa yang dilakukan dan perkara utama yang akan di highlight kan adalah Kekejaman pemerintah, Kejahatan Polis dan Hak bersuara dilarang..Suke la geng kuning..

Malah Perhimpunan ini juga secara jelas terdapat tajaan dari luar (Ambiga pun mengaku) yang kita tahu amat suka mengambil kesempatan, Ada diantara rakan-rakan aku yang berkata itu semua tak penting, yang penting matlamat Bersih tercapai, dei...itu nama nya Matlamat menghalalkan cara, Islam ajar macam tu ke?

Perlancong-perlancong asing pastinya akan melihat ini dan menggambarkan Malaysia tidaklah aman seperti yang mereka tahu. dan ini akan memberi impak negatif kepada negara. Suka lagi geng baju kuningkan... 

Satu lagi geng-geng Bersih Global yang nak berdemo jugak esok diseluruh Ibunegara dunia..lantak korang la yob, agak2 kalau tak puas hati sangat, tukar kerakyatan la senang...

Psst: Aku nak Ke Ampang esok pun takut2..dahla ada acara yang best, terus jadi tak berapa best..huh..

No comments: