Sampai Gugur Bintang Di Langit, Islam Tetap Dijunjung Tinggi

Salam Pembuka Kata

Followers

Visitor Counter

Friday, March 26, 2010

Palestin oh Palestin
Palestin Terus Berdarah
Memang benar sabda Rasulullah bahawasanya
akan ada suatu masa nanti umat ku akan terus berjuang dan berjihad
lalu sahabat bertanya dimanakah tempatnya ya rasulullah
maka rasulullah bersabda baitulmuqadis dan sekitarnya ( Palestin )

baru baru ini pihak berkuasa zionis Israel telah meluluskan penempatan haram Yahudi di tanah milik palestin. Kenyataan PM Zionis Benjamin Netanyahu telah berkata Baitulmuqadis (Jerusalem) adalah ibu negara Yahudi itu..biarpun dikecam hebat masyarakat dunia termasuk kuasa besar AS..namum kecaman hanya cekaman, bila mana negara Arab sendiri masih bertelagah..pergaduhan Hamas dan fatah yang tiada penghujung..maka Yahudi telah berani untuk merosakkan serta merampas tanah suci ketiga umat islam itu..

kepada rakan-rakan sekalian..bersamalah kita berdoa agar Allah selamatkan masjidil Aqsa dan umat islam..ingatlah, jika kita berjaya menguasai semula masjid al aqsa maka seolah2 kita telah menguasai dunia..kita tidak lupa bila mana pihak Kristian berjaya merampas Baitulmuqadis..mereka menjadi kerajaan yang hebat (Kerajaan Rom), dan bila dirampas oleh umat islam (Salehudin Al Ayubi), islam menjadi empayar yang menguasai dunia, dan kini yahudi telah menguasai Baitulmuqadis, mereka pula mengambil tempat..

Masjidil Aqsa adalah milik orang islam, baitulmuqadis milik bersama
wajib kita mempertahankannya..

Allahuakbar....Psst: Ilham semasa khutbah Jumaat

2 comments:

pu3_hidayah said...

kenapa eh... zionis nie jahat tulll...eiii....!!!
Doa je dapat dikirimkan...Subhanallah..

hafiz said...

Zionis adalah satu fahaman yang menghalalkan penindasan orang lain selain dari kelompok mereka..pahaman ini juga menjadikan mereka sentiasa dipihak yang tidak pernah salah dalam segala hal..